Logo
advocaten en medewerkers

Mr J.H.M. (Maikel) den Otter (senior jurist)

Mr J.H.M. den Otter

Maikel voltooide in 1996 zijn studie Nederlands Recht (specialisatie ondernemingsrecht) aan de Universiteit van Tilburg, en was daarna gedurende bijna 24 jaar als advocaat werkzaam in de algemene praktijk. Hij volgde een post doctorale opleiding Informaticarecht maar deed in diverse rechtsgebieden ruime ervaring op.

In 1999 stond Maikel als medeoprichter aan de basis van het huidige OJW-Advocaten, en specialiseerde hij zich verder in het aansprakelijkheidsrecht (waaronder ook letselschades) alsmede het  ICT- en Intellectuele eigendomsrecht in welke praktijk hij o.a. leveranciers en gebruikers van software, sporters, auteurs, uitgevers, kunstenaars alsmede ook artiesten en platenmaatschappijen met raad en daad terzijde heeft gestaan o.a. ook bij (contract)onderhandelingen en schaderegelingen.

Maikel doceerde Sport en Recht aan de Johan Cruyff University Tilburg (o.a. aansprakelijkheid in sport en spelsituaties en rechten op verzilverbare populariteit) en is gastdocent/gecommitteerde bij de Juridische Hogeschool Avans-Fontys.

Inmiddels heeft Maikel zijn toga aan de wilgen gehangen om zich als senior jurist te concentreren op de adviespraktijk alsmede het informatiemanagement en functioneel beheer van de organisatie waaronder ook de ontwikkeling van Legal tech en Legal design.